Wil je een jongere inschrijven? Klik hier.

Wie zijn we?

JOW! is een samenwerking tussen Argos vzw, CAW Centraal West-Vlaanderen, CGG Largo, dienst Welzijn en Kompas vzw.

Vanuit dit organisatie-overschrijdend partnerschap willen we samen met jongeren aan de slag gaan. De organisaties verschillen van elkaar in expertise, maar versterken elkaar in het begeleiden van jongeren. Op die manier kunnen we concrete kansen bieden aan jongeren.

Doelgroep

Jongeren tussen 18 en 30 jaar die omwille van een meervoudige problematiek onvoldoende aansluiting vinden bij het huidige aanbod van hulp- en dienstverlening. Daarnaast zijn zij vaak het vertrouwen in de ondersteuningsinstanties verloren. Deze groep van jongeren blijft vaak uit het vizier van de activeringsprogramma's.

Hoe doen we dat?

Onze jongerenbegeleiders vertrekken vanuit een integrale aanpak waarbij alle levensdomeinen aan bod kunnen komen. We vertrekken hierbij vanuit de behoeften van de jongere en zijn talenten en interesses. Hierdoor blijft de jongere eigenaar van zijn traject. Als jongerenbegeleider zijn we een 'compagnon de route'.

In samenspraak met de jongere kunnen we jou als doorverwijzer op de hoogte houden van het traject.

Wat willen we doen?

Door samen met de jongere op stap te gaan, willen we de kansen op maatschappelijke integratie verhogen. We willen een zo hoog mogelijke mate van autonomie en welbevinden op elk levensdomein bekomen.

We zetten stappen richting activering, met aandacht voor en ondersteuning op elk levensdomein.

Door het delen van expertise binnen dit partnerschap trachten we de vragen, waar we nu als individuele organisaties niet ver mee kunnen, op te nemen.

Hoe aanmelden?

Jongeren kunnen doorverwezen worden via VDAB of andere lokale actoren.
Jongeren kunnen zich ook aanmelden.
Aanmelden kan via de aanmeldingsknop op onze website.

Werkingsgebied?

Onze ondersteuning is:

Wil je een jongere inschrijven? Klik hier.

Wil je meer informatie rond het JOW-project? Neem gerust contact op met Fien Peirs - fien.peirs@jow-traject.be of 0493 22 03 3.8